sobota 24. januára 2015

OUTside_INside





photographs by vikky.salmon

Aubergine and pear, are the topic of today.
Aim? Find the representative OUT/INside colours of the chosen vegetable/fruit with the aid of watercolour.

To what extent can you study colour? How much can you dive into it?
My art teachers would always tell me to look for the colour, not to think of it.
To compare its relativity to the surrounding. 

Today I took it outside of context and only focused on it, trying to define it with watercolour.
With the aim of 12 hues only. All the rest was a matter of mixing and matching.


xxx

Dnešnou dámou a pánom na holenie boli hruška a baklažán.
Cieľ: Definovať ich vonkajšiu a vnútornú farbu za pomoci vodoviek.

Tak ako je to s tou farbou? 
Dá sa na nej postaviť štúdia? Môžme sa do nej ponoriť, ba sa v nej priam potopiť?
Na Salwatorskom mi vždy vraveli, aby som farbu pohľadala*, nebachla ju tam hneď z tuby.

Dnes som však predmety vytiahla z kontextu 
a zamerala sa čisto-čiste len na ich pravdivú /koľká lož/ farbu.
Len 12 základných odtieňov. Zvyšok vznikol miešaním.

*Keby použijem zosloven+štený poľský ekvivalent, mohlo by to zostať zle pochopené.
Aj keď, autentickejšie.



24*01*2015

2 komentáre:

  1. Výborné...a krásne fotky...všetko by som zjedla a vypila:DDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka veľká! Kiwi ani hrušky už niet, lektvary už pošli dolu vodou. Pozývam však na baklažán :) xxx

      Odstrániť